Geen rellen in Zoetermeer, dankbare winkeliers geven politie bloemen

ZOETERMEER - Een grote rolkar voor bakken met bloemen voor de politie. Hiermee wil winkeliersvereniging van winkelcentrum Oosterheem de politie te bedanken voor hun inzet bij het voorkomen van rellen vanwege de avondklok. Op social media klonken vorige week geluiden dat er ook in Zoetermeer gereld zou worden.

'Deze mensen hebben echt gigantisch hard gewerkt' zegt schoenmaker Tico wijzend naar het hoofdbureau van de politie in Zoetermeer. Samen met het bestuur van de winkeliersvereniging hebben de agenten ervoor gezorgd dat het vorige week maandag- en dinsdagavond rustig bleef in winkelcentrum Oosterheem.

Zorgen waren er genoeg. Iedereen had de beelden gezien van relschoppers die vernielingen aanrichten en winkels plunderden. Op social media ging het maandag rond dat 'het los zou gaan' in het Zoetermeerse winkelcentrum. 'Samen met het politiekorps en de handhavers hebben we de onrust kunnen voorkomen en daar bedanken we ze nu voor', zegt Tico opgetogen.

Wijkagent Mary-Anne van den Bos is blij verrast, 'Ja ik vind het echt heel leuk. Ik vind het superlief dat er ook aan ons gedacht wordt en aan de handhaving. Ik heb er geen woorden voor, dit is toch hartstikke mooi'.

Deel dit artikel: