Verwachting: vijf tot tien centimeter sneeuw, gevoelstemperatuur van -15

© ANP
REGIO - Vijf centimeter sneeuw op zondag, lokaal misschien wel richting de tien. En een gevoelstemperatuur van -15 graden. Onze regio zet zich schrap voor uitzonderlijk winters weer. 'Dit gaat heel bijzonder worden', vertelt Wouter van Bernebeek van Weerplaza.
Zaterdagavond is het volgens de weerman op de meeste plaatsen nog wel droog. 'Maar komende nacht komt er vanuit het zuiden een gebied met sneeuw', zegt hij. 'Het is nog een beetje onzeker hoe veel sneeuw er in het westen precies gaat vallen.' Maar hij verwacht dus zeker wel een centimeter of vijf, met op sommige plekken misschien wel tien.
Verder wordt het zondag al meteen een koude dag. Van Bernebeek zegt dat het midden op de dag -5 zal zijn. 'Maar met windkracht 6 tot 8 uit het oosten heb je het dan over een gevoelstemperatuur van -15 tot -17 graden.' Mogelijk voelt het maandag of dinsdag zelfs nog kouder aan. 'De gewone temperatuur ligt dan overdag rond -5 en ’s nachts tegen de -10.' Het KNMI heeft voor zondag inmiddels code rood afgegeven.

Geniet nu het kan

Het lijkt erop dat het in ieder geval tot volgend weekend nog koud blijft. Kou- en winterliefhebbers moeten er vooral van gaan genieten, zegt de weerman van Weerplaza. 'Want het kan zomaar weer tien jaar duren.'

LEES OOK: