Instellingen

Test- en priklocaties GGD zondag dicht vanwege code rood

De test- en vaccinatielocatie bij het stadion van ADO Den Haag is zondag ook dicht
De test- en vaccinatielocatie bij het stadion van ADO Den Haag is zondag ook dicht © ANP
REGIO - Alle coronatest- en vaccinatielocaties in het gebied van GGD Haaglanden en GGD Hollands Midden gaan zondag dicht vanwege de door het KNMI afgekondigde code rood. Ook alle afspraken bij mensen thuis worden geannuleerd. Dat betekent dat in onze regio zondag de gehele dag geen enkele coronatest zal worden afgenomen of vaccinatie wordt toegediend. Onduidelijk is nog wanneer de locaties weer opengaan.
'De tien testlocaties en één vaccinatiepost in het Cars Jeans Stadion van de GGD Haaglanden blijven in ieder geval zondag gesloten', zegt een woordvoerder. 'Veiligheid gaat voor alles. Vanwege het slechte weer is het niet verantwoord om mensen naar ons toe te laten komen. Dat geldt zeker voor de oudere doelgroep die nu gevaccineerd wordt.'
Of de locaties na het weekend weer open kunnen, wordt zondag bepaald. 'Mensen die voor zondag een afspraak hadden, worden hierover per telefoon of per sms geïnformeerd.' Maar zij moeten zelf actie ondernemen om een nieuwe afspraak te maken. Omdat er maandag mogelijk ook nog code rood geldt, kunnen er nog geen afspraken voor 8 februari gemaakt worden.

Hollands Midden: zelf bellen voor nieuwe vaccinatieafspraak

Dat geldt ook voor mensen die in het gebied van de GGD Hollands Midden wonen. Zij krijgen een sms van de landelijke GGD waarin staat dat ze kunnen bellen voor een nieuwe afspraak.
Dit geldt ook voor mensen die morgen een afspraak hadden staan omdat ze vijf dagen in quarantaine gezeten hebben. Zij moeten volgens een woordvoerder in quarantaine blijven, totdat de uitslag van een nieuwe test binnen is. En ook zij moeten zelf bellen voor zo'n test.

Ook zelf bellen voor vaccinatieafspraak

De vaccinatieafspraken gaan zondag dus ook niet door. Mensen die ingepland stonden moeten ook zelf bellen voor een nieuwe afspraak. Die zou binnen vijf dagen na het aflopen van code rood ingepland moeten kunnen worden. Hiervoor moet het nummer gebeld worden dat op de vaccinatiebrief staat. De GGD Hollands Midden zegt voor extra vaccinatiecapaciteit te zorgen.
Volgens de GGD Hollands Midden hoeven er geen vaccins weggegooid te worden als gevolg van code rood. 'De vaccins mogen vier dagen bewaard blijven. De vaccins die we op voorraad hebben, kunnen we binnen die termijn allemaal opmaken. Er zullen dus geen vaccins verspild worden', aldus een woordvoerder.

Opening vaccinatielocatie

De komende maandag geplande opening van een nieuwe tweede vaccinatielocatie, in het voormalige Rode Kruisziekenhuis aan de Sportlaan in Den Haag, is volgens de GGD-woordvoerder onzeker.

LEES OOK: