GGD Haaglanden start weer met testen en vaccineren, testlocatie Alphen te onveilig

Huisarts gevaccineerd
Huisarts gevaccineerd © HagaZiekenhuis
REGIO - De GGD Haaglanden gaat vanaf dinsdag weer op alle locaties vaccineren en testen. Door het winterweer zijn de locaties op maandag nog beperkt open. De GGD Hollands Midden heeft besloten de testlocatie in Alphen aan den Rijn voorlopig te sluiten, omdat het daar door het winterweer te gevaarlijk is geworden.
De GGD Haaglanden begint maandag om 12.00 uur weer met vaccineren op twee locaties; het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag en op de nieuwe locatie op de Sportlaan in Den Haag. Hier worden maandag de eerste mensen ingeënt. Dinsdag gaat het vaccineren hier volledig door. Mensen kunnen gewoon naar hun afspraak komen.
Ook kunnen mensen in de regio Den Haag zich vanaf maandagmiddag weer laten testen op het coronavirus. Maandag is dat alleen nog bij De Broodfabriek in Rijswijk mogelijk, op dinsdag gaan alle testlocaties in het werkgebied van de GGD Haaglanden weer open.

Testlocatie Alphen aan den Rijn

De GGD Hollands Midden besloot zondag om alle afspraken door te laten gaan en op alle locaties te testen en te vaccineren. Maandagmorgen bleek de situatie rond de testlocatie in Alphen aan den Rijn echter te gevaarlijk te zijn, waardoor deze locatie voorlopig gesloten is. Mensen die een afspraak hadden staan voor deze testplek worden door de GGD gebeld om een nieuwe afspraak te maken.