Politie vindt onderkoelde man die in vrieskou van Gouda naar Weesp liep

Archief
Archief © Politie
GOUDA - Een 29-jarige man heeft afgelopen weekend 's nachts in de vrieskou geprobeerd om van Gouda naar Weesp te lopen. Hij besloot dat te gaan doen, omdat er geen treinen reden. Door het winterse weer raakte de man uit Weesp uitgeput en onderkoeld.
Volgens de politie duurt de tocht van zo'n 54 kilometer in normale omstandigheden ongeveer elf uur. Tijdens deze winterse wandeling belde de man zijn moeder en hij vertelde dat hij het koud had en uitgeput was. Daarna werd de verbinding verbroken.
De politie startte daarna direct een grote zoektocht. Onder andere agenten van de politie Amsterdam en Midden-Nederland gingen met een politiehelikopter op zoek naar de man. Vlak voor de Weesperbrug, niet ver van Weesp, vonden politieagenten hem liggend op het fietspad van de N236.

Sneeuw, wind en -5

De politie gaf hem een warme jas en wikkelde hem in een isolatiedeken. Het toegesnelde ambulancepersoneel onderzocht de 29-jarige man, waarna hij met zijn familie werd herenigd. Op dat moment sneeuwde en waaide het en was het vijf graden onder het vriespunt.