Zorgen om vermist meisje (12) uit Voorburg; Vermist Kind Alert verstuurd

© John van der Tol
VOORBURG - De politie maakt zich zorgen om een 12-jarig vermist meisje. Het kind is dinsdagochtend voor het laatst gezien op het Oosteinde in Voorburg. 'Ze is zelf weggelopen', zegt de politie, die inmiddels een aantal bruikbare tips heeft ontvangen. Vanwege de vermissing is een Vermist Kind Alert verstuurd.
Dinsdagochtend rond 11.15 uur vroeg het meisje aan iemand waar tramlijn 4 reed. Dat was op het Oosteinde in Voorburg. Daarna is het meisje niet meer gezien. De politie heeft haar naam en een foto dinsdagavond verspreid.
Het meisje droeg dinsdagochtend een beige vest en een lichtgekleurde broek. Verder had ze een rood tasje en een roze rugtas bij zich. Mensen met informatie worden verzocht de politie te bellen. Dat kan via 0800-6070. 'We zijn druk bezig met een aantal bruikbare tips die we hebben gekregen.'

Geen AMBER Alert

Een Vermist Kind Alert is iets anders dan een AMBER Alert, dat wordt uitgegeven als een vermist of ontvoerd kind in levensgevaar is. Bij een Vermist Kind Alert zijn er 'ernstige zorgen om het welzijn van een vermist kind.' Zo'n alert wordt ongeveer twintig keer per jaar uitgegeven.