Tips voor Valentijnsdag: zo houd je het spannend en leuk

LEIDEN - Valentijnsdag, de dag van de liefde, is dit jaar heel anders. Want door de lockdown en de avondklok kan er zondag 14 februari weinig. Om je te helpen toch een romantische dag te hebben, gingen we bij Frank en Marike uit Leiden langs. Dit stel trakteert elkaar maandelijks op mini-dates en heeft tips voor een leuke Valentijnsdag.
Frank en Marike kijken elkaar na zes jaar nog steeds verliefd in de ogen. Voor de twee Leidenaren geen avonden op Netflix een serie bingewatchen. Nee, het tweetal gaat maandelijks op mysterydate. Om de maand verzint één van de twee een verrassingsuitje voor de ander. En dat kan van alles zijn.
De twee zijn al op bieryoga-date geweest, hebben samen aardbeien geplukt, klompen gemaakt, trampoline gesprongen en worstenbroodjes gemaakt. Je kan het zo gek niet bedenken of Marike en Frank hebben er een date van gemaakt. En dat alles is op hun Instagramaccount terug te vinden.

Valentijnsideeën van Marike en Frank

Valentijnswandeling
Maak een glühweinwandeling. Overal in de stad zijn cafés en restaurants met kraampjes waar je koffie, chocolademelk of iets sterkers kan afhalen. Zo kan je van kraampje naar kraampje slenteren en nieuwe plekken ontdekken.
Glühweinwandeling tijdens Valentijn
Glühweinwandeling tijdens Valentijn © Omroep West

Valentijnsspeurtocht

Vaak geven geliefden elkaar een cadeautje met valentijn. Geef elkaar niet zomaar het presentje. Maak er een spannende speurtocht van door het huis, zodat je date goed moet zoeken voordat het cadeautje uitgepakt kan worden.
Valentijnsspeurtocht
Valentijnsspeurtocht © Omroep West

Valentijnsmarshmallows roosteren

Wat is romantischer dan samen bij een vuurtje marshmallows te roosteren? Frank en Marike roosteren graag een marshmallow boven een waxinelichtje. Kunnen ze lekker binnen blijven. Het werkt prima, je hoeft er geen groot vuur voor te maken of een barbecue voor aan te steken. Let op: steek nooit binnen een BBQ aan in verband met koolmonoxidevergiftiging. Dat is niet romantisch.
Valentijns-marshmallows roosteren
Valentijns-marshmallows roosteren © Omroep West

Valentijnswellnessdate

Koop wat gezichtsmaskertjes, neem een komkommer om plakjes op de ogen te leggen, brand een geurkaarsje. Kortom, creëer je eigen mini-wellness thuis. 'En een massage kan ook altijd', zegt Frank, waarop Marike instemmend knikt.
Valantijnswellnessdate
Valantijnswellnessdate © Omroep West

Valentijnsaprès-ski

Nu je niet op wintersport kan, haal je de après-ski gewoon in huis. Koop wat schnapps of Flügeltjes. Maak een playlist met lekkere foute après-skimuziek. Zet je skimuts op en dan kan je net als in Oostenrijk los gaan.
Valentijnsaprès-ski
Valentijnsaprès-ski © Omroep West
En als je deze tips allemaal stom vindt, dan zet je toch gewoon weer lekker Netflix aan.
ValentijnsNetflix
ValentijnsNetflix © Omroep West