Werkzaamheden aan de spoorbruggen bij Gouda, geen treinen in het weekend

Foto ter illustratie: ANP
Foto ter illustratie: ANP
GOUDA - Spoorbeheerder ProRail vervangt dit weekend de besturing van de Gouwespoorbruggen. Dat betekent dat er op zaterdag en zondag geen treinen van, naar en via Gouda rijden. In maart en april verricht ProRail nog een keer werkzaamheden aan de bruggen.
ProRail wil de kans op storingen verminderen, daarom wordt de besturing van de twee bruggen over de Gouwe vervangen. 'De besturing van deze bruggen gaat al lange tijd mee. Zoals bij veel elektronica gaat de techniek razendsnel: (reserve)onderdelen zijn na een tijd verouderd, worden nauwelijks meer gemaakt en zijn daarom moeilijk te vinden en te vervangen,' zo schrijft de spoorbeheerder.
Door de besturing te vernieuwen, zorgt ProRail dat alles weer optimaal werkt en dat de onderdelen sneller kunnen worden vervangen. 'Zo zorgen we ervoor dat eventuele calamiteiten sneller zijn opgelost.'

Drukke spoorbruggen

De twee Gouwespoorbruggen zijn belangrijk voor het treinverkeer in de zuidelijke Randstad. Over de brug lopen de sporen voor de treinen van en naar Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Alphen aan den Rijn.
Om hinder doordeweeks te voorkomen, voert ProRail alle werkzaamheden in drie weekenden uit: 13-14 februari, 20-21 maart en 10-11 april. In de eerste twee weekenden rijden er geen treinen van, naar en via Gouda. In het weekend van 10-11 april rijden er geen treinen tussen Gouda en Alphen aan den Rijn.