Temperaturen blijven dit weekend laag, maandag is het uit met de (ijs)pret

Er kan nog even worden geschaatst
Er kan nog even worden geschaatst © Regio15
REGIO - Sneeuw- en ijsliefhebbers kunnen opgelucht ademhalen, want het komende weekend zullen de temperaturen niet of nauwelijks boven het nulpunt uitstijgen. Daarmee zitten we ook aan het einde van deze vorstperiode, want maandag zullen de temperaturen weer oplopen. Een opluchting voor koukleumen, en het begin van het einde voor schaatsliefhebbers.
Volgens Weerplaza wordt het komend weekend een fantastisch schaatsweekend. Het blijft overwegend zonnig, en er is slechts sprake van een zwakke tot matige oostenwind. 's Nachts en in de vroege ochtend zullen de temperaturen in het westen van het land tussen de -5 en -10 graden schommelen. In de middag blijven de temperaturen rond het vriespunt, met zondagmiddag een mogelijke kleine uitschieter naar net erboven.
In de loop van zondag zal de bewolking verder toenemen. Maandagochtend gaat het dooien met kans op neerslag. Die neerslag kan mogelijk sneeuw, maar ook ijzel zijn. Maandagmiddag loopt de temperatuur op tot 5 graden. Daarmee komt een definitief einde aan het witte pak waaronder Nederland de afgelopen dagen bedekt lag. Vanwege de grote hoeveelheid sneeuw en ijs duurt het wel even voordat alles is weggesmolten, en kunnen schaatsliefhebbers wellicht nog een extra rondje meepakken.