Gehandicapte man op straat achtergelaten, familie kan niet meer voor hem zorgen

Foto ter illustratie:
Foto ter illustratie: © Marcus Aurelius
RIJSWIJK - Een ernstig gehandicapte man in een rolstoel is deze week 's nachts op straat achtergelaten. Een voorbijganger zag hem in de buurt van de brandweerkazerne op de Burgemeester Elsenlaan in Rijswijk. De man is onderkoeld naar het ziekenhuis gebracht.
De politie heeft nog geen idee wie de gehandicapte man is. Hij kan zelf niet praten en had ook geen legitimatiebewijs bij zich. Wel vonden agenten een briefje waarop stond dat de moeder van de man niet meer voor hem kon zorgen en dat zijn familie dakloos is. Om die reden zou hij zijn achtergelaten.
Volgens de politie kan de man zich niet zelfstandig verplaatsen en daarom wordt onderzocht door wie hij is achtergelaten. Hij is vermoedelijk ongeveer twintig jaar oud. Aan mensen die denken te weten wie de man is, wordt gevraagd de politie te bellen.
De Rijswijkse wethouder Larissa Bentvelzen is geschrokken van het nieuws. 'Het is een verdrietig bericht. We hopen dat het de politie lukt om de identiteit van de man te achterhalen. We willen alles doen om hem te helpen', zegt de tegen de NOS.
In principe was er noodopvang mogelijk geweest voor de man als zijn verzorgers zich hadden gemeld, zegt de wethouder. 'We zijn een onderzoek gestart, maar we weten ook niet meer dan dit. Als blijkt dat er iets in de communicatielijnen beter kan doen we dat, want we moeten zorgen dat dit niet nog een keer voorkomt.'