ADO Den Haag stunt tegen PSV; Michiel Kramer gevierde man met omhaal in extremis: 2-2

Michiel Kramer zette met een omhaal de 2-2 op het scorebord I
Michiel Kramer zette met een omhaal de 2-2 op het scorebord I © Soccrates Images
DEN HAAG - Het is ADO Den Haag gelukt om te stunten tegen PSV. Bobby Adekanye schoot de thuisploeg nog knap op voorsprong, maar kon deze na rust niet vasthouden. Donyell Malen zorgde er met twee treffers voor dat de Eindhovenaren er bijna met de 1-2 overwinning vandoor gingen. In de 93e minuut zorgde Michiel Kramer er met een omhaal voor dat ADO toch een belangrijk punt over heeft gehouden aan deze lastige wedstrijd.
Bij ADO Den Haag was Nasser El Khayati de grote afwezige. De creatieve middenvelder keerde deze week na een avontuur in Qatar terug naar de Hofstad, maar was nog niet speelgerechtigd. Ook Marko Vejinovic verscheen zaterdag niet aan de aftrap. Net als Peet Bijen en Daryl Janmaat was de aanvoerder geblesseerd.
Tomislav Gomelt leidde na twaalf minuten spelen de eerste grote kans van de wedstrijd in. Door twee ziekenhuisballen van de Haagse middenvelder, belandde de bal bij Ryan Thomas die kon voorgeven. Malen kwam tot een schot, maar kon deze geen richting geven.

Adekanye maakt zijn eerste doelpunt

Met twintig minuten op de klok kreeg PSV de volgende mogelijkheid om de score te openen. Toen Adekanye de bal in zijn eigen zestien wilde wegwerken, raakte hij Timo Baumgartl. Scheidsrechter Pol van Boekel wees naar de stip, maar linksback Philipp Max raakte de bal volledig verkeerd. Doelman Martin Fraisl zag de pegel richting de A13 vliegen.
Waar PSV verzuimde te scoren, deed ADO dat tegen de verwachting in wel. Milan van Ewijk gaf de bal aan Adekanye, die knap langs drie PSV’ers liep. Met een lage schuiver in de korte hoek schoot hij ADO op voorsprong, waarmee de winteraankoop zijn eerste doelpunt in Haagse dienst achter zijn naam zette.

Martin Fraisl blinkt uit

Aan Haagse zijde blonk Fraisl in de eerste helft uit. PSV had het overwicht, maar schoten van Eran Zahavi en Malen stuitten meerdere malen op de Oostenrijkse doelman, die daarmee voorkwam dat de Eindhovenaren voor rust langszij konden komen.
Na rust lukte het de thuisploeg niet om de voorsprong vast te houden. Malen kreeg de bal van basisdebutant Yorbe Vertessen en kon rustig richting de Haagse zestien dribbelen. ADO stond erbij en keek ernaar, terwijl de 22-jarige spits in de korte hoek raak schoot.

Amofa leidt doelpunt in

PSV ging op zoek naar de 1-2 en kwam via Malen bijna op identieke wijze als de gelijkmaker op voorsprong. Ditmaal zat Fraisl er goed bij. Nog geen minuut later moest de doelman opnieuw redding brengen door een schot van de ingevallen Mohamed Ihattaren uit de kruising te plukken.
Uiteindelijk hadden de Eindhovenaren een blunder van Jamal Amofa nodig om toch op voorsprong te komen. De verdediger wilde een voorzet van Ihattaren wegwerken, maar raakte de bal compleet verkeerd. Malen was er als de kippen bij en schoot eenvoudig de 1-2 binnen.

Kramer in extremis

Bijna zette Malen nog de 1-3 op het scorebord, maar ditmaal werd zijn doelpunt afgekeurd wegens hinderlijk buitenspel. In de allerlaatste minuut zorgde Kramer alsnog voor een belangrijk Haags punt. Invaller Jonas Arweiler kopte een lange bal door, waarna de boomlange spits zich naar achter liet vallen en met een omhaal de gelijkmaker op het scorebord zette.
Door dit gelijke spel komt ADO op dertien punten uit 21 wedstrijden. Er staan nu een paar belangrijke wedstrijden voor ADO op het programma. Nadat de Hagenezen volgende week eerst naar Fortuna Sittard afreizen, moet ADO punten pakken in de krakers tegen Willem II en RKC Waalwijk.
Scoreverloop ADO Den Haag - PSV: 2-2 (1-0)
  • 27. 1-0 Adekanye
  • 51. 1-1 Malen
  • 76. 1-2 Malen
  • 93. 2-2 Kramer
Opstelling ADO Den Haag: Fraisl; Van Ewijk; Kemper (82. Familio-Castillo); Goossens; Del Fabro; Pinas; Adekanye (68. Arweiler); Amofa (82. D. Philipp); Kramer; Mokhtar (57. Besuijen); Gomelt (46. Zuiverloon)
Opstelling PSV: Mvogo; Teze; Baumgartl (75. D. Dumfries); Boscagli; Max; Rosario; Sangaré; Thomas (75. Mauro Junior); Vertessen (61. Ihattaren); Zahavi (85. Gutierrez); Malen
Scheidsrechter: Pol van Boekel