Geen code rood meer, maar plaatselijk wel verraderlijk glad

REGIO - In Zuid-Holland geldt maandagochtend niet langer code rood voor verraderlijke gladheid door ijzel. Het KNMI heeft voor deze kustprovincie de lagere waarschuwingscode geel ingesteld omdat de gladheid beperkt is. Fietspaden en stoepen kunnen nog wel glad zijn.
Het is nog wel verraderlijk glad op stoepen en straten waar niet gestrooid is, merkt Omroep West-verslaggever Mariët Overdiep in Leiden.
Verslaggevers van Omroep West zien dat de hoofdwegen goed begaanbaar zijn, tegelijkertijd is het glad waar er nog sneeuw ligt. Ook in Gouda kan het op de stoepjes nog spekglad zijn. 'Ik heb stalen noppen aan om te voorkomen dat ik val', vertelt een opa die zijn kleinzoon in Gouda naar school brengt.
De Haagse Markt was maandagochtend gesloten in verband met de gladheid. Om 13.30 uur is de markt weer opengegaan.
Het KNMI waarschuwde zondag weggebruikers in vrijwel het hele land om maandagochtend niet de weg op te gaan als dat niet strikt noodzakelijk is. Met uitzondering van het zuidwesten van het land blijft het weeralarm voorlopig van kracht.

Volgens dienstregeling

Op dit moment rijden vervoerders Arriva en HTM volgens dienstregeling. De vervoerders adviseren reizigers de informatiepagina goed in de gaten te houden. Veel scholen in de regio houden maandag de deuren gesloten en GGD-testlocaties zijn tot 12.00 uur dicht.