Hagenaar (19) op A4 aangehouden na beroving en inbraak

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
DEN HAAG - Een 19-jarige Hagenaar is zaterdagavond op de A4 bij Den Hoorn gearresteerd voor een gewelddadige beroving en inbraak. Samen met een man uit Roosendaal zou de Hagenaar het slachtoffer hebben mishandeld, om vervolgens met gestolen sleutels in zijn woning in te breken. Het tweetal werd op de snelweg aangehouden.
De twee mannen werden betrapt na de inbraak in een woning in Spijkenisse. De Hagenaar en de 23-jarige man uit Roosendaal hadden de sleutels van het huis gekregen door de bewoner eerder op de avond te beroven in het naastgelegen dorpje Simonshaven. Het slachtoffer werd geslagen en geschopt, waarna ze er met zijn waardevolle spullen vandoor gingen, waaronder zijn huissleutels.
Met de sleutels op zak gingen de inbrekers naar het huis in Spijkenisse. Een getuige zag het tweetal na de inbraak in een auto stappen en waarschuwde de politie. Die kwamen de verdachten vrij snel op het spoor en konden op de A4 de achtervolging inzetten. Bij Den Hoorn werd de auto aan de kant gezet, waarna de twee mannen gearresteerd werden. Zij zitten maandag nog steeds vast.