Politie feliciteerde Willem Engel, Nationale Politie vindt het niet op zijn plaats

Willem Engel van Viruswaarheid bij het Paleis van Justitie in Den Haag
Willem Engel van Viruswaarheid bij het Paleis van Justitie in Den Haag © ANP
DEN HAAG - De politie-eenheden van Den Haag, Rotterdam en Amsterdam hebben Willem Engel een felicitatiebericht gestuurd, nadat Viruswaarheid dinsdagochtend door de rechtbank in Den Haag in het gelijk werd gesteld over de avondklok. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie Rotterdam.
De felicitatie zegt volgens de politie niks over hun standpunt betreffende de avondklok. 'Het gaat om een neutrale felicitatie, waarbij we niet zeggen dat we het met hem eens zijn of blij voor hem zijn. We hebben een felicitatie overgebracht over het succes van zijn handelen, niet over wat hij bereikt heeft', zegt een woordvoerder van politie Rotterdam.
'Vanuit de politie hebben wij goed contact met Engel en de sleutelfiguren van zijn organisatie, vanuit dat contact was het normaal om een felicitatie over te brengen', vervolgt de woordvoerder. De politie-eenheden besloten gezamenlijk dat Engel zou worden gefeliciteerd. Vervolgens hebben zij apart in hun eenheden mensen aangewezen om deze felicitatie over te brengen.

Reactie Nationale Politie

De Nationale Politie vindt de felicitaties niet op zijn plaats. 'Er is nog steeds sprake van een gezondheidscrisis en wij blijven ons inzetten om verspreiding van het virus tegen te gaan', laat een woordvoerder van de Nationale Politie weten.