Nieuws

Nieuwsfotograaf mishandeld na melding van steekpartij in Den Haag

Een van de verdachten rent naar de fotograaf
Een van de verdachten rent naar de fotograaf © Regio15
DEN HAAG - Een fotograaf van calamiteitenwebsite Regio15 is woensdagmiddag mishandeld. Dat gebeurde bij het politiebureau aan de Aaltje Noordewierstraat in Den Haag. Hij werd geschopt en geslagen. De politie heeft twee verdachten aangehouden voor de aanval. De fotograaf heeft aangifte gedaan.
Het voorval gebeurde na de melding van een steekpartij in de Puccinistraat in Den Haag. 'Toen er even later een ambulance en een traumahelikopter naar het politiebureau op de Aaltje Noordewierstraat werden gestuurd, zijn we toch maar voor de zekerheid wat beeld gaan maken', laat René Hendriks van Regio15 weten.
Op de beelden hieronder is de mishandeling te zien:
Nieuwsfotograaf Regio15 wordt aangevallen en mishandeld
Bij het politiebureau werd de cameraman aangevallen door twee mensen. Een woordvoerster van de politie bevestigt dat zij allebei zijn aangehouden. Het zijn familieleden van één van de verdachten van het steekincident op de Puccinistraat. Voor dat steekincident zijn twee anderen aangehouden: een 19- en een 22-jarige Hagenaar, die elkaar kenden en allebei gewond zijn geraakt. Beide mannen worden gezien als verdachte van het steekincident.
Met de aangevallen cameraman gaat het goed. 'Hij is natuurlijk wel geschrokken, maar raakte niet gewond.' Het is nog niet duidelijk of er ook apparatuur beschadigd is geraakt.