Zo gaat het nieuwe hoofdbureau van de politie Den Haag eruit zien

De politie krijgt een nieuw hoofdbureau in Den Haag
De politie krijgt een nieuw hoofdbureau in Den Haag © Politie
DEN HAAG - De verhuizing van het hoofdbureau van de politie-eenheid Den Haag heeft vertraging opgelopen. Bij de presentatie van het ontwerp voor het nieuwe onderkomen op de Binckhorst, waar 2200 agenten gaan werken, bleek dat het nieuwe onderkomen op zijn vroegst in het voorjaar van 2024 klaar is. Dat is een half jaar later dan gepland.
Het huidige onderkomen aan de Burgemeester Patijnlaan voldoet volgens de politie niet meer aan de eisen van deze tijd. Uit onderzoek is gebleken dat renovatie niet gefaseerd mogelijk is, of op een manier waarop het pand toch gebruikt kan worden. De politie-eenheid wil daarom verhuizen naar een nieuw pand op de Binckhorst, namelijk een stuk grond dat ligt ingeklemd tussen de Supernovaweg, de Wegastraat en de Pegasusstraat.
Bij de presentatie van de plannen in 2018 maakte de politie bekend dat de verhuizing voor eind 2023 gepland stond. Dit blijkt niet meer haalbaar door enkele wijzigingen die zijn toegebracht na overleg met diverse groepen agenten. Zo moet er in het pand ook ruimte komen voor andere bedrijven en komt er vijfhonderd vierkante meter extra vloeroppervlakte beschikbaar voor een toekomstige groei van het politiekorps.

Minder parkeerplaatsen

Die extra ruimte gaat ten koste van de parkeergelegenheid. De politie heeft ervoor gekozen om driehonderd parkeerplaatsen bij het nieuwe pand te schrappen. Hiervoor in de plaats komt een parkeergarage op enkele honderden meters van het nieuwe hoofdbureau. Deze zal voornamelijk door de politie gebruikt gaan worden.
Het ontwerp van het nieuwe politiebureau in Den Haag
Het ontwerp van het nieuwe politiebureau in Den Haag © Politie
De binnenzijde van het nieuwe politiebureau in Den Haag
De binnenzijde van het nieuwe politiebureau in Den Haag © Politie