Dodelijke slachtoffers leefden vermoedelijk in erbarmelijke situatie op boot

DEN HAAG - Op een bootje in de Waldorpstraat in Den Haag heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag twee overleden personen aangetroffen. Vermoedelijk leefde het tweetal onder erbarmelijke omstandigheden op de boot. Volgens de politie is er sprake van een noodlottig ongeval.
De politie vond de twee lichamen vrijdagmorgen rond 2.30 uur. Het bootje lag aan een braakliggend terrein in de Laakhaven. Op het terrein lagen lege bierblikjes en er liep een kabel vanaf de boot zodat de bewoners aan boord stroom hadden. Een toilet had het onderkomen van de slachtoffers niet, daarvoor maakten ze gebruik van het toilet op het braakliggende terrein. De slachtoffers sliepen onder een dekzeil, want een dak had de boot niet.
Omroep West heeft besloten om deze beelden te tonen, omdat we het belangrijk vinden te laten zien onder welke slechte omstandigheden de slachtoffers leefden
De boot waarin de slachtoffers werden aangetroffen
De boot waarin de slachtoffers werden aangetroffen © Omroep West
Hoe de twee mensen om het leven zijn gekomen, dat wil de politie niet bekendmaken. Wel is uit het onderzoek gebleken dat het om een noodlottig ongeval gaat. Omdat de familie van de slachtoffers nog niet is bereikt, heeft de politie besloten om de identiteit van de twee mensen niet bekend te maken.
Alles wijst erop dat de boot bewoond werd
Alles wijst erop dat de boot bewoond werd © Omroep West