Gemeentes treffen maatregelen vanwege verwacht lenteweer

Mensen trekken er op uit, zoals naar het strand op Scheveningen
Mensen trekken er op uit, zoals naar het strand op Scheveningen © Richard Mulder
REGIO - Verschillende gemeentes roepen mensen op om met het verwachte mooie lenteweer dit weekend niet naar drukke plekken te komen. 'Als het te druk is, ga dan weg. Houd altijd 1,5 meter afstand, dus ook met mooi weer. Ga niet met meer dan één persoon uit een ander huishouden op pad', aldus de gemeente Den Haag. De gemeente Noordwijk zet rondom de recreatiegebieden handhaving in en in Leiden worden beveiligers ingezet om drukte op de markt te reguleren.
Uit voorzorg worden verschillende maatregelen genomen. Zo wordt langs de Haagse kust extra personeel ingezet en er komt meer inzet van politie en handhavers, onder wie boswachters. Zij zullen regelmatig aan de gemeente doorgeven hoe druk het op verschillende plekken is, zodat waar nodig extra maatregelen kunnen worden genomen.
Ook wordt er in Den Haag meer gelet op mogelijke parkeeroverlast en worden verkeersbegeleiders ingezet. Daarnaast worden extra mobiele openbare toiletten geplaatst. De kade bij de Eerste Haven op Scheveningen gaat helemaal dicht voor verkeer.

Pak de fiets

'We raden mensen aan om met de fiets te komen en de auto te laten staan. Iedereen die toch met auto de stad in of uit gaat, moet rekening houden met omleidingen door werkzaamheden aan de Utrechtsebaan dit en komend weekend', aldus de gemeente Den Haag. De gemeente benadrukt dat de coronamaatregelen ook met het mooie lenteweer van kracht blijven.
De gemeente Leiden zet zaterdag beveiligers in om de drukte op de markt te reguleren. Mocht het er te druk worden en kunnen mensen de coronamaatregelen niet goed nakomen dan zullen mensen moeten wachten tot het weer rustiger is. De gemeente roept iedereen dan ook op om de piekmomenten te vermijden. Ook de gemeente Alphen aan den Rijn roept op om drukke plekken te vermijden.