Politie beëindigt illegaal feest in Katwijkse bunker, tiental boetes uitgedeeld

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
KATWIJK - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een tiental feestgangers beboet dat op een illegaal feest in een bunker in de Katwijkse duinen aanwezig was. Dat meldt de politie. Meerdere politie-eenheden, waaronder de hondenbrigade, werden ingezet om het feest te beëindigen.
Aanvankelijk ging het bij de melding 'om zeker 50 tot 75 feestgangers', schrijft de politie in een bericht op Facebook. Daarom werden eenheden uit Noordwijk, Wassenaar, Leiden en Den Haag ingezet voor ondersteuning bij het beëindigen van het feest. Ook de hondenbrigade en Staatsbosbeheer waren aanwezig.
Uiteindelijk bleek het in werkelijkheid om minder feestgangers te gaan. Een tiental feestgangers kreeg een boete. Anderen wisten via de duinen weg te vluchten.

Risico op koolmonoxidevergiftiging

Volgens de politie is het, los van de coronacrisis en de avondklok, sowieso nooit de bedoeling dat mensen feestvieren in de bunkers en omliggende duinen. 'Het verstoort de natuur in het duingebied en door achtergelaten rotzooi raakt het milieu vervuild. Daarnaast brengt het ook risico's mee voor jezelf. Er is slechte luchtcirculatie in de bunkers met risico op koolmonoxidevergiftiging en altijd kans op grondverschuiving', aldus de politie.