Loods in Hazerswoude-Dorp kan niet meer gered worden

HAZERSWOUDE-DORP - De loods op de Hoogeveenseweg in Hazerswoude-Dorp vol machines, waaronder tractoren, kan niet meer gered worden. Dat meldt de brandweer zondagmiddag. Sinds zondagochtend woedde er een brand in de loods. De brandweer liet aan het einde van de middag weten dat het sein brand meester was gegeven.
De loods bestaat uit twee delen. 'In het achterste deel woedde de brand. We hebben geprobeerd de brand daar te houden. Het eerste en het tweede deel werden gescheiden door een muur', vertelt een woordvoerder van de brandweer. Die muur heeft het niet gehouden, waardoor ook het voorste deel van de loods in brand staat. De loods moet als verloren worden beschouwd.
De Hoogeveenseweg tussen de rotonde Benthuizen en de rotonde Hazerswoude-Dorp is tot ongeveer 17.30 uur afgesloten. Er liggen nog slangen op de weg voor het nablussen.
De rookpluimen waren onder meer vanuit Alphen aan den Rijn en Zoetermeer te zien. Er zijn geen gewonden gevallen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
De rookpluimen zijn goed te zien
De rookpluimen zijn goed te zien © John van der Tol
© John van der Tol
De rookwolken zijn tot ver in de omgeving te zien
De rookwolken zijn tot ver in de omgeving te zien © John van der Tol
© John van der Tol
© John van der Tol