Nieuws

Warmste 21 februari ooit, mensen genieten van lenteweer

Genieten van het zonnetje
Genieten van het zonnetje © Theo Westra
REGIO - Mensen genieten massaal van het mooie weer. Met een temperatuur van 14,9 graden is het zondag officieel de warmste 21 februari ooit gemeten. Een goede reden om naar buiten te gaan en van het zonnetje te genieten. Door de coronamaatregelen werd het op sommige plaatsen al snel te druk. Zo zijn de parkeerplaatsen in Noordwijk en bij natuurgebied Meijendel vol.
Ook op Scheveningen is het druk. Volgens een woordvoerder van de gemeente was de situatie er zondag aan het begin van de middag nog beheersbaar. 'Ik ben er net zelf even wezen kijken, en het is er druk, maar nog niet te druk. Hoewel er meer mensen dan gisteren zijn, is het nog niet nodig om wegen af te sluiten. We hebben er voldoende boa's en politie rondlopen om alles in de gaten te houden en als het nodig is, dan zullen we zeker extra maatregelen nemen.'
Drukte op de boulevard op Scheveningen
Drukte op de boulevard op Scheveningen © District8
De extra maatregelen zijn wel al genomen in Noordwijk en Wassenaar. De gemeente Noordwijk waarschuwt dat alle parkeerplaatsen vol zijn, ook bij de Langevelderslag. Mensen worden opgeroepen om niet meer met de auto naar de badplaats te komen. Ook in Wassenaar zijn de parkeerplaatsen bij natuurgebied Meijendel al vol. Verkeersregelaars sturen motorvoertuigen door naar de Wassenaarse Slag.
Verkeersregelaars houden het verkeer bij Meijendel tegen
Verkeersregelaars houden het verkeer bij Meijendel tegen © District8
Veel mensen kozen er daarom voor om in de eigen omgeving een wandeling te maken en zo de eerste zonnestralen van het jaar mee te pakken.
Wandelaars in de eerste lentezon
Wandelaars in de eerste lentezon © Theo Westra