Dodelijk ongeluk Voorhout 'trekt diepe sporen'

Bloemen op de plek van het dodelijke ongeluk
Bloemen op de plek van het dodelijke ongeluk © Mark Kool
VOORHOUT - Burgemeester Carla Breuer van Teylingen heeft haar medeleven betuigd over het ongeluk in Voorhout waarbij deze week een 15-jarig meisje om het leven kwam. 'Ik leef erg mee met de familie, die een ongelooflijk leed moeten dragen. Ik sta voor hen klaar, als zij daar behoefte aan hebben', aldus Breuer.
Het meisje kwam maandag rond 18.50 uur op de Componistenlaan met haar fiets in botsing met een bestelbus. Een dag later overleed ze in het ziekenhuis aan haar verwondingen.
De politie deed maandagavond al onderzoek naar het fatale ongeluk
De politie deed maandagavond al onderzoek naar het fatale ongeluk © MediaTV
De toedracht van het ongeluk is nog niet bekend, meldt de politie. 'Uit onderzoek moet blijken wat er precies is gebeurd', zegt een woordvoerder van de politie. De bestuurder van de bestelbus, een 22-jarige man uit Leiden, is verhoord en is inmiddels weer thuis.

Herdenking op school

Woensdag is er een informele herdenking op de school van het meisje, waar wethouder Arno van Kempen bij aanwezig is, zegt Breuer. 'Want ook voor haar vrienden en vriendinnen is dit een heel ingrijpende gebeurtenis. Wij hebben oog en oor voor iedereen die dit verlies een plek probeert te geven.'
De burgemeester is geroerd door het ongeluk. 'Ik voel het intense verdriet in ons dorp. Een ongeluk met zo'n tragische afloop trekt diepe sporen.'