Tien tips na getuigenoproep over fatale steekpartij Rijswijk

Onderzoek op de plek van de steekpartij
Onderzoek op de plek van de steekpartij © John van der Tol
RIJSWIJK - De politie heeft tot nu toe tien tips gekregen over de steekpartij in Rijswijk, die een 26-jarige Hagenaar het leven kostte. De man werd donderdag neergestoken in een park aan het Julialaantje en overleed maandag aan zijn verwondingen. De tips kwamen binnen na een flyeractie en aandacht in de opsporingsprogramma's Team West en Opsporing Verzocht. Er wordt nog bekeken of de tips bruikbaar zijn, laat de politie weten.
Het slachtoffer werd donderdagmiddag kort na 13.00 uur gevonden door een voorbijganger. Op foto's is te zien dat hij in zijn rug was gestoken. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Eerder werd een 21-jarige man uit Den Haag opgepakt, maar die werd vrijdag weer vrijgelaten.
De 26-jarige Hagenaar heeft voordat hij overleed een signalement van de verdachte kunnen doorgeven aan de politie. Het gaat om een man met een getinte huidskleur van tussen de 1.75 en 1.80 meter lang. Hij droeg donkere kleding en mogelijk donkere mond- en hoofdbedekking.
Langs het Julialaantje zijn stoepborden geplaatst
Langs het Julialaantje zijn stoepborden geplaatst © John van der Tol

Specifieke getuigen

Het onderzoeksteam is nog op zoek naar een aantal specifieke getuigen. Er hebben meerdere mensen rondom het slachtoffer gestaan, mogelijk om hulp te bieden. Ook zijn er mensen geweest die hebben gewacht tot de hulpdiensten arriveerden en zij zijn daarna vertrokken. Met al die mensen wil de politie graag in contact komen om te horen wat zij hebben gezien.