Voormalig Haagse burgemeester Pauline Krikke heeft nieuwe nevenfunctie

Pauline Krikke.
Pauline Krikke. © ANP
DEN HAAG - Voormalig burgemeester van Den Haag, Pauline Krikke, gaat aan de slag als voorzitter van Faunabeheereenheid Gelderland. Dat meldt mediapartner Den Haag FM. Krikke was tussen 2017 en 2019 burgemeester van Den Haag.
De Faunabeheereenheid houdt zich bezig met het faunabeheer in de provincie Gelderland en zorgt voor evenwicht tussen de dierenbelangen en de mensenbelangen. Het bestuur koos voor Krikke, die per 1 maart aan de slag gaat, vanwege haar ervaring bij zowel verschillende natuurorganisaties (Staatsbosbeheer, Raad voor Dierenaangelegenheden) als haar werk in de politiek. Het betreft een functie voor ongeveer twintig dagdelen per jaar.
In Den Haag was die politieke carrière voor Krikke geen succesverhaal. Ze deed op eigen initiatief de Haagse burgemeestersketting af na kritiek op haar functioneren rondom de vreugdevuren, die tijdens de jaarwisseling tussen 2018 en 2019 te hoog waren gebouwd in de wijk Duindorp. Johan Remkes nam als waarnemer de taken over van Krikke, waarna zij werd opgevolgd door de huidige burgemeester Jan van Zanen.