Wethouder in Wassenaar stapt op: 'Het wringt dat ambities groter zijn dan ik kan waarmaken'

Lia de Ridder
Lia de Ridder © Gemeente Wassenaar
WASSENAAR - Lia de Ridder treedt terug als wethouder in Wassenaar. Naar eigen zeggen zijn haar ambities groter dan ze kan waarmaken in de parttime aanstelling die ze heeft. 'En dat wringt', laat De Ridder weten.
De Ridder was vanaf 2018 wethouder in Wassenaar en had in haar portefeuille onder andere zorg, onderwijs, duurzaamheid en cultuur. Ze kan haar plannen niet waarmaken, omdat ze tijd tekort komt, stelt ze. De Ridder heeft een aanstelling van 0,6 fte, iets meer dan de helft van een fulltime aanstelling. 'Alles overwegende ben ik tot de conclusie gekomen dat ik in de huidige omstandigheden niet langer de juiste persoon op de juiste plaats ben', aldus de wethouder.
Burgemeester Leendert de Lange vindt het jammer dat ze terugtreedt, maar respecteert de persoonlijke afweging. 'Ik heb Lia leren kennen als een betrokken, inhoudelijke en bevlogen wethouder met een warm hart voor de inwoners en maatschappelijke instellingen van Wassenaar', schrijft de burgemeester. Voor nu worden haar taken waargenomen door de andere leden van het college, totdat een nieuwe wethouder de positie zal invullen.