Drie woningen onbewoonbaar na grote brand in Den Haag

Meerdere woningen moesten door de brand worden ontruimd
Meerdere woningen moesten door de brand worden ontruimd © Regio15
DEN HAAG - Na een brand in de Ampèrestraat in Den Haag zijn drie woningen onbewoonbaar. De brand ontstond in een woning in een portiekflat op de eerste verdieping, maar sloeg over naar omliggende woningen. Een slachtoffer moest door het ambulancepersoneel worden nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
De brandweer heeft meerdere appartementen ontruimd. Meerdere eenheden zijn ingezet om de brand zo snel mogelijk te blussen. Omdat er een gasleiding in brand stond moest het gas eerst afgesloten worden voor de brandweer de brand verder uit kon maken. Rond 12.00 uur was de brand onder controle, maar de brandweer gaat zondagmiddag wel verder met nablussen.
Drie van de woningen in de portiekflat zijn onbewoonbaar. Voor de bewoners wordt vervangende woonruimte geregeld. Nadat de brand om 13.45 uur helemaal uit was kon de brandweer de overige omliggende appartementen controleren om te kijken of de bewoners van die woningen wel weer terug naar huis kunnen. Tot die tijd worden de slachtoffers ter plaatse opgevangen.

Veel rook vrij

Bij de brand kwam veel rook vrij. Een van de bewoners had zoveel rook ingeademd, dat het slachtoffer nagekeken moest worden. Het was niet zo ernstig dat het slachtoffer ook naar het ziekenhuis moest.