Bewoners kunnen door rook huis niet uit na brand in Gouda, zeven bewoners nagekeken

De brand ontstond in de kelder van het complex
De brand ontstond in de kelder van het complex © AS Media
GOUDA - In de kelder van een portiekflat aan de Heuvellaan in Gouda heeft in de nacht van zondag op maandag een flinke brand gewoed. Het portiek kwam hierbij zo vol rook te staan dat mensen hun huis niet konden verlaten. Zeven mensen moesten nagekeken worden omdat ze veel rook hadden ingeademd, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis.
De brand ontstond zondagavond rond 23.40 uur in de kelder van het voormalig bedrijfspand. De stroomkabel van de lift in het souterrain raakte bij de brand beschadigd en moest door de brandweer worden losgekoppeld.
Bij de brand kwam veel rook vrij, die zich door het portiek verspreidde. Door de rook was het voor de bewoners van de 21 appartementen niet mogelijk om hun woning te verlaten tot de brandweer rond 0.25 uur de brand onder controle had.

Meten op koolmonoxide

De bewoners van het appartementencomplex moesten toen alsnog hun huis uit, zodat de brandweer de appartementen door konden meten op koolmonoxide. Zeven bewoners hadden veel rook ingeademd en werden door het ambulancepersoneel nagekeken. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.
Door het blussen van de brand stond er veel water in de kelder. Netbeheerder Stedin moest daarom de elektriciteitskast in de kelder controleren voor de bewoners rond 1.50 uur weer terug naar huis konden. Voor de bewoners die de nacht liever ergens ander doorbrachten is opvang geregeld.