Politie vermoedt dat slachtoffer steekpartij Rijswijk willekeurig is doodgestoken

Onderzoek op de plek van de steekpartij
Onderzoek op de plek van de steekpartij © John van der Tol
RIJSWIJK - De 26-jarige Hagenaar die werd doodgestoken aan het Julialaantje in Rijswijk is willekeurig in zijn rug gestoken. Dat vermoeden heeft de politie. De politie onderzoekt ook of er een verband is met eerdere incidenten voorafgaand aan de dodelijke steekpartij. 'Op dit moment wijst echter niets erop dat het steken op dit slachtoffer een gerichte actie was', aldus de politie.
Het slachtoffer werd in de middag van 18 februari gevonden door een voorbijganger. Hij was in zijn rug gestoken en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed. 'Het onderzoek rondom het overleden slachtoffer is nog niet afgerond', aldus de politie. 'Het rechercheteam houdt uiteraard rekening met alle scenario's.'
De politie onderzoekt onder andere of er een samenhang is tussen het steekincident en eerdere incidenten die in de omgeving plaatsvonden. Rechercheurs onderzoeken daarbij incidenten waarbij personen onverwachts zijn aangesproken, gevolgd of mogelijk zelfs zijn bedreigd, al dan niet met een steekwapen.
Het slachtoffer wordt door ambulancepersoneel geholpen
Het slachtoffer wordt door ambulancepersoneel geholpen © Regio15

Onderzoek in volle gang

Na het steekincident zochten rechercheurs in de omgeving van het Julialaantje naar sporen. Ook zocht een hondengeleider met speurhond. Een politiehelikopter maakte overzichtsbeelden vanuit de lucht. Rechercheurs spraken een aantal getuigen, deden buurtonderzoek en stelden camerabeelden uit de omgeving veilig. De week erna hielden agenten een passantenonderzoek en werden er flyers uitgedeeld.
Via sociale media en in de opsporingsprogramma's Team West en Opsporing verzocht werd vorige week een uitgebreide getuigenoproep gedaan. Er kwamen toen tientallen tips binnen.