Overvallers snackbar Nootdorp liepen al even door de buurt

NOOTDORP - De twee verdachten van de overval op snackbar Big Snack in Nootdorp hebben voor de overval al even rondgelopen in de buurt, blijkt uit bewakingsbeelden. Eén van hen bedreigde de drie personeelsleden met een vuurwapen en eiste het geld uit de kassa.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 2 maart. Meer zaken zijn hier te vinden.
De snackbar aan de Dorpsstraat wordt gerund door een moeder en haar dochter. De vader helpt af en toe mee. Op zaterdagavond 16 januari rond 21.00 uur staan de twee vrouwen achter de toonbank, als er een man binnenkomt. Hij heeft een vuurwapen in zijn hand en maakt daar zwaaiende bewegingen mee.
De man heeft een rode plastic tas bij zich en roept naar de dochter dat ze daar het geld uit de kassa in moet doen. Ze raakt zo in paniek, dat dat haar niet lukt. De overvaller stelt haar een soort van gerust: hij zegt dat ze rustig aan kan doen en dat ze niet bang hoeft te zijn.
De snackbar ligt aan de Dorpsstraat
De snackbar ligt aan de Dorpsstraat © Omroep West

De overvaller is niet alleen

De vader van de vrouw staat achterin de zaak en hoort dat er iets aan de hand is. Hij loopt naar voren om zijn dochter te helpen en samen stoppen ze het geld uit de kassa in de tas van de overvaller. Die gaat er daarna vandoor. Dan zien de slachtoffers dat hij niet alleen is: een handlanger, die kennelijk op de uitkijk heeft gestaan, houdt de deur voor hem open.
De twee mannen rennen samen weg. Ze rennen linksaf de snackbar uit en gaan vervolgens rechtsaf de Kerkweg op. Voor de overval hebben de twee al even door de Dorpsstraat gelopen. Daar zijn ze ook gefilmd. De politie hoopt dat iemand de mannen herkent.
De verdachten
De verdachten © Politie
De verdachten
De verdachten © Politie

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem