Leidenaren aangehouden voor gijzeling en beroving tijdens 'dates'

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
LEIDEN - Met de aanhouding van twee Leidenaren (17 en 20 jaar) denkt de politie twee gijzelingen te hebben opgelost. Het duo wordt ervan verdacht in december twee mannen urenlang te hebben gegijzeld en uiteindelijk te hebben beroofd.
Een 31-jarige man meldde zich begin december bij de politie en vertelde dat hij slachtoffer was geworden van vrijheidsbeneming, mishandeling en bedreiging. De man had via een datingapp contact gekregen met een jongen. Toen hij op 5 december, rond 22.30 uur, op de Roomburgerweg aankwam, liepen er direct vier onbekende mannen op hem af.
De vier hielden het slachtoffer eerst een tijd vast in het Roomburgerpark en vervoerden hem daarna onder dwang in een auto naar een huis. Bijna twaalf uur later lieten de daders de man pas los. Het slachtoffer is mishandeld, bedreigd en beroofd van geld en spullen. Ook haalden de daders geld van zijn bankrekening.

Ook 61-jarige man beroofd

Enkele dagen later meldde zich een man met een soortgelijk verhaal. De 61-jarige man maakte ook via een datingapp een afspraak met een jongen, dit keer op de Koninginnelaan. Toen hij daar dinsdagavond 8 december aankwam, stond er inderdaad een jongen op hem te wachten. In de woning waar zij later aankwamen, waren meerdere personen met gezichtsbedekking aanwezig. Zij hielden het slachtoffer een aantal uren gegijzeld en dwongen hem onder andere zijn geld en telefoon af te geven. Na enkele uren mocht hij weer gaan en belde hij de politie.
De recherche startte een onderzoek, wat zich onder andere richtte op een mogelijk verband tussen beide zaken. Het onderzoek leidde tot de aanhouding van de twee Leidenaars.