Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra stopt en wordt voorzitter Glastuinbouw Nederland

REGIO - Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra vertrekt bij de provincie Zuid-Holland. Ze gaat vanaf mei aan de slag als voorzitter van Glastuinbouw Nederland, het netwerk van ondernemers in de glastuinbouw. Bom-Lemstra is sinds 2015 gedeputeerde en heeft sinds 2019 onder andere economie, land- en tuinbouw, gezondheid en veiligheid in haar portefeuille.

'Ik kijk met veel plezier terug', zegt Bom-Lemstra, die in mei voorzitter bij Glastuinbouw Nederland wordt. Ze is geen onbekende in de tuinbouwsector: naast gedeputeerde Land- en Tuinbouw is ze voorzitter van Greenport West-Holland, een regionale samenwerking voor een duurzame en vitale toekomst van de tuinbouw.

'In onze tuinbouw worden producten geproduceerd voor gezondheid en geluk. Groenten, fruit, bloemen en planten. En ook nog eens op een heel innovatieve manier. Aan de andere kant van de wereld weten ze dat, dichtbij huis mogen we dat verhaal veel meer vertellen', vindt Bom-Lemstra.

Grote vraagstukken

Dichtbij huis zijn er grote vraagstukken, waarbij de innovaties uit de tuinbouwsector een rol kunnen spelen, stelt de nu nog gedeputeerde. 'Denk aan de energietransitie, circulaire economie en gezondheid. Ik zie ernaar uit daar samen met al die ondernemers werk van te maken.'

LEES OOK: Westland slibt dicht: 'We kunnen best wat kassen opofferen voor woningbouw'

Meer over dit onderwerp:
PROVINCIE ZUID-HOLLAND
Deel dit artikel: