Drugslab ontdekt in Den Haag, één verdachte aangehouden

Drugslab gevonden aan de Nikkelwerf in Den Haag
Drugslab gevonden aan de Nikkelwerf in Den Haag © Regio15
DEN HAAG - In een bedrijfspand aan de Nikkelwerf in Den Haag is vrijdagavond een drugslab aangetroffen. Dat meldt de politie zaterdag. 'Er is een verdachte aangehouden en meerdere aanhoudingen sluiten we niet uit', laat een woordvoerder van de landelijke eenheid weten.
Volgens de politie valt de vondst van het drugslab binnen een lopend onderzoek. De omgeving is afgezet en er zijn meerdere blauwe vaten naar buiten gehaald. 'Wat daar precies inzit weten we nog niet', aldus de woordvoerder. 'Dat wordt nu onderzocht en daarna zal het worden vernietigd.'
Medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ontmanteling (LFO) houden zich zaterdag bezig met de verdere ontmanteling van het drugslab. Zij worden daarbij ondersteund door medewerkers van SEON, die worden ingezet bij de logistieke- en facilitaire ondersteuning bij de ontmanteling van drugslabs.

Eerdere drugsvondst

In februari vond de politie ook al een grote hoeveelheid drugs in een bedrijfspand aan de Nikkelwerf. Er werden toen zeven mannen van 29 tot 42 jaar aangehouden.