Verdachten doodsteken voetballer Bilal Aydin in mei voor de rechter

Bilal Aydin
Bilal Aydin © website H.V.V. Laakkwartier
DEN HAAG - Na vijf voorbereidende zittingen staan op 12 mei twee mannen terecht voor de dood van de 20-jarige Haagse voetballer Bilal Aydin, eind 2019. Dat maakte de Haagse rechtbank dinsdag bekend tijdens de laatste inleidende zitting. Tijdens die inhoudelijke behandeling komt het Openbaar Ministerie naar verwachting ook met de eisen.
Bilal Aydin werd op 21 december 2019 op de Goudriaankade in Den Haag door een groep jongens ingesloten en neergestoken. Volgens nabestaanden schoot hij zijn neefje te hulp, dat net daarvoor was beroofd. De impact van de dood van de populaire voetballer van HVV Laakkwartier was destijds enorm. Een herdenkingstocht in januari vorig jaar trok tweeduizend belangstellenden.
Op 12 mei staan twee meerderjarige verdachten terecht. De 20-jarige Hagenaar Gennaro van D. heeft het slachtoffer vastgehouden en zijn leeftijdsgenoot Eduardo M. heeft hem gestoken, aldus het Openbaar Ministerie.

Drillrap

Twee dagen later, op 14 mei, staan ook drie Haagse minderjarige verdachten terecht voor hun rol bij de vechtpartij die voorafging aan de fatale steekpartij. Een van hen is een lid van drillrapgroep SK6. Deze groep nam die avond een videoclip op. Vrienden van Bilal Aydin linkten zijn dood eerder al aan drillrap.