Nog twee mannen opgepakt na gijzelingen tijdens 'dates' in Leiden

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
LEIDEN - De politie heeft wederom twee Leidenaren aangehouden vanwege twee vrijheidsberovingen eind vorig jaar. Het gaat om mannen van 26 en 18 jaar oud. Vorige week werden al twee andere verdachten (17 en 20 jaar) uit Leiden aangehouden. Zij zitten nog vast.
Op 6 december vorig jaar meldde een 31-jarige man zich bij de politie en vertelde dat hij slachtoffer was geworden van vrijheidsberoving, mishandeling en bedreiging. De man had via een datingapp contact gekregen met een jongeman, maar toen hij op 5 december, rond 22.30 uur, op de Roomburgerweg aankwam, liepen er direct vier onbekende mannen op hem af. De vier hielden het slachtoffer eerst een tijd vast in het Roomburgerpark en namen hem daarna onder dwang in een auto mee naar een woning.
Op zondagochtend, rond 09.45 uur, lieten de daders het slachtoffer pas weer vrij. In de tussentijd is het slachtoffer mishandeld, bedreigd en beroofd van geld en spullen. Ook haalden de daders geld van zijn bankrekening.

Soortgelijk verhaal van 61-jarig slachtoffer

Enkele dagen later meldde zich een man met een soortgelijk verhaal. Een 61-jarig slachtoffer maakte eveneens via een datingapp een afspraak met een jongeman, dit keer op de Koninginnelaan. Toen hij daar dinsdagavond 8 december aankwam, stond er inderdaad een jongeman op hem te wachten.
In de woning waar zij later aankwamen, bleken echter meerdere mannen met gezichtsbedekking aanwezig te zijn. Zij hielden het slachtoffer een aantal uren gegijzeld en dwongen hem onder andere zijn geld en telefoon af te geven. Na enkele uren mocht hij de woning verlaten en alarmeerde hij de politie.

Vier aanhoudingen

De recherche startte een onderzoek en keek of er een mogelijk verband was tussen beide zaken. Het onderzoek leidde tot de twee aanhoudingen vorige week en de twee aanhouding afgelopen dinsdag. De recherche sluit meer aanhoudingen niet uit.