ADO-stadion is ook bij harde wind veilig, blijkt uit onderzoek

Cars Jeans Stadion
Cars Jeans Stadion © Soccrates Images
DEN HAAG - Het stadion van ADO Den Haag is ook bij harde wind veilig. Het mag dan ook vanaf nu weer gewoon worden gebruikt als het hard waait. Dat heeft het stadsbestuur woensdag bekend gemaakt.
Midden december maakte het college van Den Haag bekend dat het stadion bij een windkracht hoger dan acht voor een deel dicht moest. De stadionring en het veld werden vanaf dat moment bij flinke wind verboden terrein. De aanleiding daarvoor was dat op 10 augustus 2019 een deel van het dak van het stadion van AZ was ingestort tijdens een storm.
Den Haag besloot daarop een extra veiligheidsinspectie te laten doen in het Cars Jeans Stadion, om zeker te weten dat de veiligheid in het stadion ook bij zware weersomstandigheden is gewaarborgd. 'Ook al zijn er vooralsnog geen concrete aanwijzingen dat dit niet het geval is', aldus de gemeente destijds.

Wel twee aanbevelingen

Dat aanvullende onderzoek heeft nu bevestigd dat deze ook bij windkracht hoger dan 8 voldoet aan de veiligheidseisen. ADO is inmiddels op de hoogte gebracht. Het constructiebureau heeft wel twee aanbevelingen gedaan, die door de gemeente worden overgenomen.
De eerste is dat bepaalde plekken van het stadion de stalen constructie regelmatig moeten worden geïnspecteerd om eventuele vermoeiingsverschijnselen in de toekomst op tijd te signaleren. De tweede is dat op enkele punten verstevigingen moeten worden aangebracht die boven de geldende kwaliteitsnormen uitstijgen, maar een extra zekerheid inbouwen.