Vijf arrestaties voor brandstichtingen in Zoetermeer en Nootdorp

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
ZOETERMEER - Vijf mannen uit Zoetermeer zijn woensdagmorgen gearresteerd, omdat ze worden verdacht van betrokkenheid bij ontploffingen bij woningen in Zoetermeer en Nootdorp. De verdachten zijn tussen de 18 en 25 jaar oud.
Op 2 januari werd brand gesticht bij een huis aan de Hekelingenstraat in Zoetermeer. Op bewakingsbeelden, die in het opsporingsprogramma Team West werden getoond, was te zien hoe twee mannen een brandbare vloeistof op de grond gooiden en vervolgens een explosief aanstaken. Meerdere ramen sneuvelden en de gevel van een van de woningen in de straat raakte zwaar beschadigd.
Schade aan het huis
Schade aan het huis © Politie
Twee van de vijf aangehouden mannen zijn 19 jaar oud, de andere Zoetermeerders zijn 18, 20 en 25 jaar. Ze zouden ook betrokken zijn bij het veroorzaken van een ontploffing aan de Willem Pijperstraat in Nootdorp in november 2020. Ook hier raakte de voorgevel van een woning beschadigd.

Diverse wapens

Bij huiszoekingen in de woningen van de verdachten vond de politie ook diverse wapens, waaronder een vuurwapen. Ook werden er tientallen bankpassen met andere namen dan die van de verdachten en een bedrag van 21.000 euro in beslag genomen.
De vijf mannen zitten nog vast en de politie sluit verdere arrestaties niet uit. Na de eerdere aandacht in Team West werd al een 18-jarige man uit Zoetermeer verhoord als verdachte. Hij zat op dat moment al vast voor een andere zaak.