Storm over hoogtepunt heen, wind neemt langzaam af

De kleedkamer van voetbalclub HMSH
De kleedkamer van voetbalclub HMSH © Regio15
REGIO - De storm die over de regio trok is over zijn hoogtepunt heen. Windstoten tot 110 kilometer per uur zorgden de hele ochtend voor problemen. Op verschillende plekken raakten daken beschadigd of waaiden bomen om. De wind neemt vanmiddag af tot windkracht 7, het blijft dus nog wel even behoorlijk waaien.
De hele ochtend was de brandweer druk met verschillende meldingen van stormschade. In het Haagse Zuiderpark waaide een boom om, die op het dak van de duivenclub terecht kwam. Ook het kleedkamergebouw van de Haagse voetbalvereniging HMSH raakte flink beschadigd door de wind (foto). In Nootdorp moest de GGD de coronatestlocatie sluiten vanwege de harde wind. Het treinverkeer tussen Boskoop en Waddinxveen lag enige tijd stil vanwege een omgewaaide boom op het spoor.
In Gouda werd de warenmarkt afgelast, en aan de Ouverturelaan kreeg de wind grip op het dak van een flat. Een deel daarvan kwam op straat terecht. Op de A13 bij Delft-Zuid waaide een boom op de snelweg. Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan om extra alert te zijn en de rijstijl aan te passen.

Extra personeel bij brandweer Haaglanden

De brandweer Haaglanden was de hele ochtend druk met extra meldingen en riep op om niet voor ieder wissewasje te bellen. Er werd extra personeel ingezet om alle meldingen aan te kunnen.