Stap dichter bij woningbouw in polders: Tweede Kamer stemt in met motie

Uitzicht op een molen in de Gnephoekpolder
Uitzicht op een molen in de Gnephoekpolder © Omroep West
ALPHEN AAN DEN RIJN - De weg lijkt vrij voor het bouwen van woningen in de Alphense polders Noordrand en Gnephoek. Doordat de Tweede Kamer een motie van CDA en VVD heeft aangenomen, moet demissionair minister Kajsa Ollongren (D66) van Binnenlandse Zaken op korte termijn om tafel met de provincie Zuid-Holland en de gemeente Alphen aan den Rijn.
Afgelopen maandag werd het onderwerp besproken in de Kamer. Tijdens dat debat gaf Ollongren al aan met provincie en gemeente in gesprek te willen gaan over woningbouw in de Alphense polders.
Desalniettemin lieten CDA en VVD woensdagavond hun gezamenlijke motie in stemming brengen. PVV, ChristenUnie, SGP, DENK, Forum voor Democratie en Lijst Henk Krol schaarden zich achter het voorstel, waarmee ze goed waren voor 85 van de 150 zetels.

'Eerste klap is een daalder waard'

'De eerste klap is een daalder waard', reageert wethouder Gerard van As (Nieuw Elan, wonen) tegenover mediapartner Studio Alphen. 'We zullen komende week de minister uitnodigen om samen met de gemeente op korte termijn in overleg te treden met de provincie.'