Snoepen van de korstjes van de ontbijtkoek bij Bakkerij Hus

Joop Ridder hielp als jong ventje zijn moeder bij Bakkerij Hus
Joop Ridder hielp als jong ventje zijn moeder bij Bakkerij Hus © Haags Gemeentearchief
DEN HAAG - Brood van Hus was in de jaren 50, 60 en 70 een begrip in Den Haag. Toen haalde bijna heel de stad zijn dagelijks brood bij een van de honderd winkels van bakkerij Hus. Dinsdag zie je in de eerste aflevering van het nieuwe TV West-programma 'Ik was erbij' historische beelden van de bekende bakker. Hagenaar Joop Ridder hielp in de jaren zestig zijn moeder. Ze werkte bij bakkerij Hus aan de Weimarstraat.
Als oudste zoon moest Joop zijn alleenstaande moeder in de winkel helpen. Hij heeft warme herinneringen aan de heerlijkheden in die bakkerij. Vooral als zijn moeder ontbijtkoek moest snijden, dan viel er wat te snoepen voor de toen jonge Joop. Hij kan zich het regeringsbrood van 52 cent tot luxe broden van Tiptop en King Corn nog zo voor de geest halen. En niet te vergeten, het gebak en de ontbijtkoek.
Bekijk hier een fragment uit 'Ik was Erbij':
Bakkerij Hus in Ik was erbij
In de uitzending zie je ook in zwart-witbeelden een Den Haag waar de broodwagens van Bakkerij Hus onderdeel van het vertrouwde straatbeeld waren.
Broodwagens van Bakkerij Hus
Broodwagens van Bakkerij Hus © Haags Gemeentearchief
Ik was erbij: Verhalen uit de Stad - Dinsdag 16 maart om 17.15 uur op TV West. Herhaling ieder uur.
Filmbeelden van vroeger brengen het verleden dichterbij. Met persoonlijke verhalen komen deze beelden nog meer tot leven. Daarom is het Haags Gemeentearchief het filmproject "Ik was erbij: verhalen uit de stad" begonnen. Van een selectie beelden uit de eigen film- en videocollectie van het Haags Gemeentearchief zijn 12 afleveringen gemaakt van een historische gebeurtenis. Het resultaat is een serie korte films waarin ooggetuigen hun persoonlijke verhaal bij de beelden vertellen. Met deze verhalen uit de stad wordt opvallend historisch Haags filmmateriaal tot leven gebracht.