Achtergelaten gehandicapte man in rolstoel is 25-jarige Duitser, familieleden lieten hem achter

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © pxhere
RIJSWIJK - De gehandicapte man die vorige maand midden in de nacht in zijn rolstoel op straat werd gevonden in Rijswijk, is een 25-jarige Duitser. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Uit onderzoek blijkt ook dat waarschijnlijk twee familieleden, een 50-jarige vrouw en 20-jarige man, het slachtoffer hebben achtergelaten.
Omdat beide verdachten in Duitsland wonen, neemt de Duitse politie het onderzoek over. De Duitse justitie zal uiteindelijk beslissen of er vervolging plaats gaat vinden.
De ernstig gehandicapte jongeman werd achtergelaten in de buurt van de brandweerkazerne op de Burgemeester Elsenlaan in Rijswijk. Een voorbijganger zag de man en schakelde de hulpdiensten in. De man werd onderkoeld naar het ziekenhuis gebracht.

Achtergelaten briefje

Lange tijd was de identiteit van de man onbekend, omdat hij door zijn handicap niet kan communiceren. Ook had hij geen identiteitsbewijs bij zich. Wel werd bij de man een briefje gevonden waarin onder andere stond dat zijn moeder niet meer voor hem kan zorgen, zijn familie dakloos is en dat hij daarom werd achtergelaten.
Het onderzoeksteam deed meerdere getuigenoproepen om in contact te komen met de familieleden om met hen de mogelijkheden voor hulpverlening te bespreken. Er kwamen meerdere tips binnen van mensen die de 25-jarige Duitser hadden gezien samen met zijn familie.

Zorginstelling Duitsland

Op dit moment zit de man nog in een Nederlandse instelling waar er volgens de politie 'goed voor hem gezorgd wordt'. Binnenkort zal hij hoogstwaarschijnlijk definitief in een zorginstelling in Duitsland worden geplaatst.