De lente is begonnen: zonnig en droog voorjaar op komst

© ANP
REGIO - Het ziet er naar uit dat we een vrij droge, zonnige en warme lente krijgen. Dat is volgens Weer.nl te danken aan hogedrukgebieden die - net als voorgaande lentes - de komende maanden ons land aandoen. Het weerbureau kijkt zaterdag, de eerste officiële dag van de astronomische lente, vooruit op het voorjaar.
De eerste echte dag van de lente begint zaterdag nog fris. De verwachting is dat de laatste week van maart vrij warm wordt. Ook in april en mei voorspelt Weer.nl mooie dagen. Of de temperaturen hoog zullen zijn, hangt nog wel af van waar de hogedrukgebieden terechtkomen. Als dat boven de oceaan zal zijn, is de wind vermoedelijk vaak nog noordelijk en dat brengt gematigde temperaturen met zich mee.
Vorig jaar hadden we een hele zonnige lente. Volgens Weer.nl verliepen van de 22 lentes die we sinds 1999 hebben gehad, er 20 zonniger dan normaal. De meeste zijn ook warmer en droger dan gemiddeld.

Ruimtestation ISS goed zichtbaar door helder weer

Leuke bijkomstigheid: komende week is het helder weer en daardoor is het internationale ruimtestation ISS meerdere keren goed zichtbaar. Het ziet er uit als een snel bewegende ster.
'ISS is alleen zichtbaar na zonsondergang wanneer het op aarde donker is en het ruimtestation zelf nog wordt beschenen door de zon. Woensdag en donderdag is de baan van het ruimtestation het meest gunstig en zou het twee keer per avond zichtbaar kunnen zijn', aldus een woordvoerder van Weeronline. De meeste kans maak je even na 19.30 uur en even na 21.00 uur.