Grote wens komt uit, zieke Elias (7) racet op circuit van Zandvoort: 'Harder, harder!'

DEN HAAG - Hij heeft drie kussens nodig om goed naar buiten te kunnen kijken. Maar dat maakt de 7-jarige Elias niets uit. Het Haagse jongetje glundert van plezier en roept alleen maar: 'Harder, harder!' Met 240 kilometer per uur scheurt Elias in een rode Ferrari over het circuit van Zandvoort, mogelijk gemaakt door Make-A-Wish Nederland.
Elias heeft dwerggroei en herstelt op dit moment van een harttransplantatie. Om tijdens zijn herstel uit te kijken naar iets leuks, in plaats van de eerstvolgende ziekenhuisafspraak, regelde Make-A-Wish dat deze racedroom uitkwam.
Hieronder zie je hoe Elias met 240 kilometer per uur over het circuit raast:
Elias (7) raast met 240 kilometer per uur over het circuit van Zandvoort
Een witte limousine stopte zaterdag voor de deur van Elias in Den Haag Leidschenveen. Juichend vertrokken hij en zijn familie richting Zandvoort. En dat was niet het enige: na het racen kreeg de jonge avonturier ook nog een survivalcursus, waarna hij thuis werd getrakteerd op sushi.

'Nu genieten we van elkaar'

De ouders van Elias zijn blij met deze dag. Eindelijk kunnen we onze zorgen even vergeten. 'Elias is een heerlijk blij mannetje. Ook tijdens alle operaties blijft hij vrolijk. Tien maanden geleden kreeg hij een nieuw hart. Sindsdien heeft hij veel meer energie. Ik ben blij dat ik hem heb', vertelt zijn vader Raymon.
Over de toekomst wil hij liever niet nadenken. 'Het gaat nu goed met hem, de toekomst is later. Nu genieten we van elkaar.'
Make-A-Wish vervult jaarlijks 550 wensen van ernstig zieke kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar. In 1989 werd de eerste wens in Nederland vervuld. Een verpleegster van het Haagse Juliana Kinderziekenhuis meldde de toen 10-jarige Cindy aan. Cindy woonde een opname bij van de toen heel populaire serie 'Zeg 'ns AAA'.