Nieuw zwembad De Boetzelaer wordt gevuld met water

Water in zwembad De Boetzelaer
Water in zwembad De Boetzelaer © Omroep West
MONSTER - De datum is bij veel Westlanders in het geheugen gegrift, 28 februari 2019. Een uitslaande brand verwoest zwembad De Boetzelaer in Monster. Directeur Peter Wielaart had al snel plannen voor de bouw van een nieuw zwembad op tafel liggen. En nu, twee jaar na de fatale brand, wordt het nieuwe zwembad gevuld met water.
800.000 liter water stroomt de komende weken het diepe bad in. Het ondiepe bad heeft slechts 220.000 liter water nodig. 'Het gebouw en de betonnen bak moeten zich zetten, als je dat te snel vult zal het scheuren', legt Wielaart uit. 'En het water wordt behandeld met chemicaliën, dat duurt zes weken.'
Buiten en binnen wordt hard gewerkt aan de bouw van het zwembad. Wielaard heeft het volste vertrouwen dat alles op tijd klaar is. 'Het gaat hartstikke snel, het zwembad wordt half mei opgeleverd en we zijn op schema', zegt hij vol vertrouwen. 'Zelfs op zaterdag werken ze door', voegt hij er nog aan toe.

De knop om

'De dag na de brand ging bij mij de knop om', vertelt Wielaart. Een niet geringe prestatie want de directeur stond na 45 jaar trouwe dienst aan de vooravond van zijn pensioen. En nu loopt hij supertrots in zijn nieuwe Boetzelaer rond.
'Ik ben supertrots. het wordt zo'n verschrikkelijk mooi bad. Het wordt De Boetzelaer zoals De Boetzelaer was, geen twee punt nul, maar nog mooier. De sfeer is mooier uitgelicht en het geluid is beter en er is veel meer ruimte zoals in de kleedkamers en de personeelsruimten.'
Luister hier naar het hele gesprek
Zo ging het zwembad in vlammen op