Nadine Stemerdink nieuwe burgemeester Voorschoten

Nadine Stemerdink
Nadine Stemerdink © Gemeente Leidschendam-Voorburg
VOORSCHOTEN - Nadine Stemerdink is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Voorschoten. Dat meldt mediapartner Sleutelstad. Stemerdink volgt Pauline Bouvy-Koene op die vanwege ziekte moest stoppen. Haar taken werden tijdelijk waargenomen door Charlie Aptroot die daarvoor terugkwam van pensioen. Stemerdink neemt nu het stokje definitief over. Ze wordt op 17 mei benoemd.
Nadine Stemerdink (PvdA) is op dit moment nog wethouder in Leidschendam-Voorburg. Ze studeerde bestuurskunde in Leiden en werkte tussen 2001 en 2015 in verschillende functies bij de provincie Zuid-Holland. Vanaf januari 2002 was ze actief als raadslid voor de PvdA en sinds februari 2015 werkt ze als wethouder.
Stemerdink staat een flinke klus te wachten. Zo moet ze leiding geven aan de nieuwe ambtelijke organisatie. Voorschoten is namelijk bezig zich los te maken van Wassenaar. Verder moeten er binnenkort knopen worden doorgehakt over een aantal grote dossiers. Zo moet er financiële dekking gevonden worden voor het nieuwe cultuurgebouw en moet het Ambachts- en Baljuwhuis snel verkocht worden.

Sollicitanten

Naar het burgemeesterschap deden 32 sollicitanten een gooi. Ze waren tussen de 33 en 61 jaar oud. De vertrouwenscommissie, bestaande uit alle fractievoorzitters van de gemeenteraad, koos daaruit een nummer één en twee. Maandagavond koos de gemeenteraad in een bijzondere raadsvergadering voor Stemerdink.