Persoon valt bij 'regenpijpvlucht' tijdens brand in Haagse portiekflat

© Regio15
DEN HAAG - Op de begane grond van een portiekflat aan de Erasmusweg in Den Haag heeft woensdagochtend korte tijd brand gewoed. Vier personen zijn na de brand naar het ziekenhuis gebracht. Drie van hen voor het inademen van rook en één omdat die via de regenpijp uit de flat probeerde te vluchten, maar per ongeluk naar beneden viel.
Rond 09.50 uur kwamen de eerste meldingen van de brand binnen. Kort daarna stond het voor de portiekflat vol met brandweerwagens, ambulances en agenten. Er kwam veel rook uit het pand, het hele trappenhuis stond blauw.
Om de vluchtwegen begaanbaar te maken, werden de ruiten in het trappenhuis ingeslagen waardoor de rook kon ontsnappen. In totaal zijn er acht woningen ontruimd.
Een brandweerman bij de ingeslagen ramen
Een brandweerman bij de ingeslagen ramen © Regio15

Vijf gewonden

Vijf mensen raakten bij de brand gewond. Eén van hen is met spoed naar het ziekenhuis gebracht, omdat die via de regenpijp vanaf de tweede verdieping naar beneden wilde vluchten, maar tijdens het laatste stuk van deze vluchtpoging viel. De persoon is niet in levensgevaar en heeft mogelijk een enkelblessure opgelopen.
Vier mensen hebben rook ingeademd. Drie van hen moeten voor controle naar het ziekenhuis. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend.