Vrouwen HGC winnen voor twaalfde keer op rij niet

Julie Sytsema (r) namens HGC in actie I
Julie Sytsema (r) namens HGC in actie I © Orange Pictures
REGIO - Het is de hockeyvrouwen van HGC opnieuw niet gelukt om de volle buit te pakken. In eigen huis speelden de Wassenaarders doelpuntloos gelijk tegen Bloemendaal. Ook HDM stapte door een 1-1 gelijkspel tegen Kampong met een puntje van het veld. De mannenploeg van HGC deed goede zaken in de strijd om de play-offs. Oranje-Rood werd met 2-3 verslagen. Klein Zwitserland deelde door een 2-2 eindstand de punten met Tilburg.
Met Dirkie Chamberlain terug in de ploeg zijn de dames van HGC er niet in geslaagd om afstand te nemen van de concurrenten in de staart van de ranglijst. HGC en Bloemendaal hadden op voorhand allebei veertien punten, waardoor ze niet veel opschieten met dit doelpuntloze gelijkspel. De Wassenaarders blijven steken op plaats negen in de Hoofdklasse Dames.
Lange tijd leek het er zondagmiddag op dat HDM tegen Kampong met de winst aan de haal zou gaan. Pien van Nes schoot na ruim twintig minuten spelen een strafbal raak, waardoor de hekkensluiter in de achtervolging moest. In de absolute slotfase schoot Luna Fokke de bezoekers alsnog langszij. HDM blijft de nummer vier van de ranglijst.

Mannen HGC behouden aansluiting met de subtop

In de strijd om de play-offs hebben de heren van HGC belangrijke punten gepakt in de uitwedstrijd tegen Oranje-Rood. Vlak voor tijd tekende Gijs van Merriënboer namens de thuisploeg voor de 2-3 aan, waardoor het nog even spannend werd. Maar doordat de Wassenaarders stand hielden, behouden ze de aansluiting met de subtop van de Tulp Hoofdklasse Heren.
Klein-Zwitserland heeft een punt uit het vuur gesleept in de degradatiekraker tegen Tilburg. Op eigen veld kwamen 'de Steenbokken' tot twee maal toe op achterstand, maar met twee rake strafcorners werd Aki Käppeler de held van de middag. De Hagenezen moeten op hun negende plaats nog wel naar onderen blijven kijken.