Doorbraak in mysterieuze moordzaak Oud Ade

OUD ADE - De politie heeft dinsdag vier verdachten aangehouden in het onderzoek naar de vermoorde bewoner (66) van een woonboerderij in Oud Ade. Het gaat om drie mannen van 48, 31 en 23 jaar oud uit Frankrijk en een vrouw van 38 uit Leiden. Zij werd in Leiden aangehouden, de drie Fransmannen in Frankrijk.

Alle vier worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de dood van de bewoner. Het kwartet verdachten is alle beperkingen opgelegd en mogen alleen contact hebben met hun advocaat. De aanhoudingen volgen op een uitgebreid onderzoek van een Team Grootschalige Opsporing onder leiding van de officier van justitie. Zij hebben de afgelopen maanden nauw contact gehad met de Franse autoriteiten en hebben zo de verdachten kunnen aanhouden.

Begin januari vroeg de politie in Team West om informatie. Daaruit volgden tenminste drie tips, maar nog altijd heerst er veel onduidelijkheid over de dood van de 66-jarige Mimoun Bergoual. Met de aanhouding van de verdachten hoopt de politie inzicht te kunnen krijgen in de laatste momenten van het leven van Bergoual.

Wat vooraf ging

Rond 5.50 uur op 29 december kregen agenten een melding van een overval op een woonboerderij aan de Hofdijklaan in Oud Ade. De vrouw van het slachtoffer deed die melding op het politiebureau nadat zij haar huis was ontvlucht. Zij vertelde agenten dat haar man het slachtoffer was geworden van een overval.

Eenmaal aangekomen bij de woning ontdekten agenten het lichaam van de 66-jarige Mimoun Bergoual, een vastgoedondernemer die voorheen eigenaar was van de Tanger supermarkt aan het Leidse Kooiplein.

Mimoun Bergoual | Foto: familie

Verdachten gevlucht

Als de vrouw van Mimoun haar verhaal doet aan een vriendin vertelt ze hoe vier mannen haar woning binnendrongen. Zij ziet op dat moment niet precies wat er gebeurt en weet ook niet of Mimoun gewond is, vertelt de vriendin van de vrouw aan Omroep West.

Bij aankomst van de politie zijn de verdachten gevlucht. De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan aan de Hofdijklaan in een poging aanwijzingen te vinden die hen naar de verdachten kunnen leiden. Dat lijkt nu te zijn gelukt.

LEES OOK: 'Vier mannen drongen huis dodelijk slachtoffer Oud Ade binnen'

Meer over dit onderwerp:
OUD ADE POLITIE ONDERZOEK LINK IN BIO
Deel dit artikel: