Alphenaar (47) die verdacht wordt van bommelding Binnenhof vrijgelaten

Marechaussee bij het Binnenhof
Marechaussee bij het Binnenhof © Regio 15
ALPHEN AAN DEN RIJN - De 47-jarige Alphenaar die werd gearresteerd omdat hij verantwoordelijk wordt gehouden voor de bommelding op het Binnenhof in Den Haag, is sinds maandag uit de gevangenis. Dat meldt mediapartner Studio Alphen. Het Binnenhof en het Plein in Den Haag werden vorige week donderdag kort na 17.00 uur ontruimd vanwege een bommelding.
De rechter-commissaris ziet geen aanleiding om de Alphenaar langer vast te houden in aanloop naar de rechtszaak. Op de vraag waarom de bommelding werd gedaan en of de verdachte een bekentenis heeft afgelegd, wil het Openbaar Ministerie geen antwoord geven.
Het Haagse Binnenhof en Plein werden donderdag ontruimd nadat telefonisch een bommelding was gedaan. Alle aanwezigen in de parlementaire gebouwen moesten binnen blijven. Uiteindelijk bleek het loos alarm te zijn.

Aangehouden in eigen woning

Niet lang na de bommelding had de recherche de vermoedelijke identiteit van de beller achterhaald. De zoektocht leidde naar de 47-jarige Alphenaar. Hij werd aangehouden in zijn woning in Alphen aan den Rijn.