Dit is de man die wordt gezocht voor het neersteken van Armando (26) in Rijswijk

Deze zaak is opgelost
Deze zaak is opgelost
RIJSWIJK - De verdachte van het fatale steekincident in Rijswijk, dat de 26-jarige Armando het leven kostte, is duidelijk te zien op bewakingsbeelden. De man is gefilmd op het moment dat hij op donderdag 18 februari het Julianapark in gaat en er even later rennend vandaan komt. Het slachtoffer is vermoedelijk vanuit het niets in zijn rug gestoken en overleed vier dagen later aan zijn verwondingen.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 30 maart. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: Een 16-jarige jongen uit Den Haag heeft zich na de uitzending bij de politie gemeld. Hij is aangehouden voor betrokkenheid bij het steekincident en zit in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. De uitzendingen van Team West en Opsporing Verzocht hebben in totaal twintig tips opgeleverd.
Armando liep op 18 februari door het park in Rijswijk toen hij werd neergestoken. Voorbijgangers vonden hem even na 13.00 uur op het Julialaantje. Hij lag gewond op een pad vlakbij de sportvelden en revalidatiecentrum Westhoff. Op maandag 22 februari overleed hij in het ziekenhuis.
De familie van het slachtoffer is nog steeds vol ongeloof: 'We geloofden het echt niet. Ook niet toen we hem in het ziekenhuis zagen liggen. Hoe kon hem dat nou overkomen? Zo'n rustige jongen. En ineens is hij weg', vertelde de oom van Armando eerder aan Omroep West.

Vol in zijn gezicht te zien

De recherche heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar het dodelijke steekincident. Tijdens dat onderzoek zijn de beelden van de vermoedelijke dader gevonden. De man loopt om 12.53 uur via de Sinjeur Semeynsweg in Den Haag het park in. Om 13.11 uur rent hij weg via de Schimmelweg en de Jonathanstraat.
De man is donker getint en in het zwart gekleed. De jas die hij draagt is van het merk Jack & Jones. In de Jonathanstraat is hij goed in zijn gezicht te zien. Er zijn ook beelden van een later moment, waarop zijn manier van lopen goed is te zien.

Eerdere bedreiging

Het rechercheteam heeft onderzoek gedaan naar een mogelijke samenhang tussen het steekincident van 18 februari en eerdere incidenten in dezelfde omgeving. Daarbij zijn personen onverwacht aangesproken, gevolgd of zelfs bedreigd, al dan niet met een steekwapen.
De politie denkt dat de man op de beelden al eerder in hetzelfde park een willekeurig slachtoffer heeft bedreigd met een mes. Die persoon raakte daarbij niet gewond.