Dode gevonden na brand in Boskoopse schuur

De brandweer blust de brand in Boskoop
De brandweer blust de brand in Boskoop © Media TV
BOSKOOP - Er is een overleden persoon aangetroffen na een brand in een schuur aan de Den Ham in Boskoop. De politie en de brandweer onderzoeken de zaak.
De grote uitslaande brand woedde dinsdag in een schuur aan de Den Ham (N207) in Boskoop. De brand ontstond rond 15.00 uur en was rond 16.30 uur meester. Uit het gebouw kwamen vlammen en in de omgeving was een grote zwarte rookwolk te zien. De dode werd aangetroffen tijdens een verkenning toen de brand al bijna uit was, laat de brandweer weten.
Dode gevonden na brand in Boskoopse schuur

Delen asbest 300 meter verderop

De uitgebrande schuur was voorzien van een asbest dak wat volledig wegbrandde, zegt een woordvoerder van de brandweer. Delen asbest werden tot 300 meter verderop gevonden. Omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd, zij moeten voorlopig extra opletten: 'We raden buurtbewoners aan om hun schoenen uit te trekken of goed schoon te maken als ze naar binnen gaan. En omwonenden moeten ramen en deuren tot nader order gesloten houden', aldus de brandweer.
De brandweer was met meerdere wagens aanwezig om het vuur te blussen. Hulpdiensten vroegen om de hefbrug in het centrum van het dorp vrij van verkeer te houden.
Brandweer aan het blussen
Brandweer aan het blussen © Media TV
Zwarte rookwolken zijn in de omgeving van Boskoop te zien
Zwarte rookwolken zijn in de omgeving van Boskoop te zien © Media TV
Brand in garage Boskoop
Brand in garage Boskoop © Mariska van Herk